Beestige bezoekers in het klompenmuseum

Klompenmuseum Den Eik

zondag 23 april

Beestige bezoekers in het klompenmuseum

hoe dieren het Klompenmuseum stiekem op stelten zetten

Je zou het niet verwachten, maar in een museum vind je niet alleen kunst. Soms kom je er ook beestjes tegen. Het Klompenmuseum in Laakdal kreeg de afgelopen jaren bezoek van een marter, muisjes en zelfs … houtwormen!

Tijdens de Erfgoeddag gaan we op zoek naar ongewone en ongewenste bezoekers tussen de klompen. Aan de hand van een rondleiding krijgen bezoekers een idee over hoe een ruwe boomstam omgevormd wordt tot een paar klompen, en welke problemen een klein beestje als een houtworm met zich mee kan brengen.

Op het klompenbelevingspad kan je ondertussen op zoektocht! Aan de hand van 15 opdrachten ga je samen met je peuter of kind op zoek naar de ontvoerder van het klompenmannetje. Voer je alle opdrachten correct uit? Dan ontmasker je de dader en maak je kans op een prijs! Kinderen krijgen ook de kans om zelf een paar klompen te beschilderen met dierenmotiefjes: klompjes met een muizensnuit of konijnenoortjes.

In samenwerking met Natuurpunt stellen we ook andere beestige bezoekers aan het museum voor.  Om 10u ’s ochtends kijken we zo samen met enkele experts in de ‘nachtvlinderval’: die werd de nacht voordien opgesteld om te onthullen welke mooie, nachtelijke bezoekers er rond het museum rondvliegen. Om 14u kan je ook aansluiten bij een wandeling die vertrekt aan het Klompenmuseum Den Eik en van daaruit het natuurlijk erfgoed van landschapspark De Merode ontdekt. Deze sluit af rond 15u30.

Waar?

Klompenmuseum Den Eik, Hoeve Den Eik 3, Laakdal

Wanneer?

van 10 tot 18 uur

  • 10 uur: openen vlinderval
  • 14 uur: start wandeling

Inschrijven?

Vrij toegankelijk

Organisator

Klompenmuseum Den Eik, in samenwerking met de gemeente Laakdal, Kempens Landschap vzw, Natuurpunt

Meer info en contact

Vrije Tijd Laakdal
Markt 19
2430 Laakdal

Tel: 013 67 01 10

Mail: vrije.tijd@laakdal.be