Doe, zoek of kijk met Beestige Blik

Kalmthout

zondag 23 april

Doe, zoek of kijk met Beestige Blik

Op Erfgoeddag doe, zoek of kijk je in het Suske en Wiske Museum met een ‘Beestige Blik’.

Als je graag ‘kijkt met een beestige blik’ dan is de expo iets voor jou: het museum toont de blik van Willy Vandersteen op de dierenwereld en hoe dit zich uit in zijn omvangrijke oeuvre. Als scout vertoefde hij vaak in de natuur en observeerde hij het dierenrijk. Dit vormde een bron van inspiratie voor zijn latere verhalen. Wat hij de moeite vond om te bewaren verzamelde hij in zijn scoutsmap: enkele originele tekeningen uit deze map kan je op Erfgoeddag éénmalig bewonderen! Tijdens ‘Doe met een beestige blik’ kruip je in de huid van een dier uit het album ‘De Beestige Brug’. Al spelenderwijs ontdek je de leefwereld en bedreigingen van het dier. Met deze bevindingen ga je creatief aan de slag en creëer je je eigen stripcover.
Ben jij een echte spoorzoeker? Dan kan je tijdens ‘Zoek met een beestige blik’ op ontdekking gaan naar dierensporen in de tuin van het museum.

Luister naar live muziek van ‘Zoek & De Reizigers’ met niemand minder dan scenarist Peter Van Gucht. Speciaal voor Erfgoeddag blaast de band het scoutslied van de ‘Vossenpatroel’ nieuw leven in! In de ‘beestige leeshoek’ kan je een leuk album lezen met dieren in de hoofdrol.

Erfgoeddag in het Suske en Wiske Museum is een ‘beestige’ dag voor iedereen!

Suske en Wiske Museum
Suske en Wiske Museum

Waar?

Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

Wanneer?

Van 10.00 tot 17.00 uur.

Inschrijven?

niet nodig en gratis toegang.

Toegankelijkheid?

Kindvriendelijk

Rolstoelvriendelijk

Organisator

Suske en Wiske Museum