Erfgoeddag en opening toeristisch seizoen

Schoten

zondag 23 april

Erfgoeddag en opening toeristisch seizoen

Op zondag 23 april vieren we ook in Schoten Erfgoeddag met als thema ‘Beestig’. Het dier van onze gemeente? De trol, een mythisch wezen dat iedereen kent van het al even mythische café Den Trol. We eren de vijftigste verjaardag van deze legendarische plek met de volgende activiteiten.

Opening toeristisch seizoen
Erfgoeddag gaat in Schoten hand in hand met de opening van het toeristisch seizoen. Kom langs bij onze infostand en ontdek de diverse wandel- en fietsroutes in onze gemeente.

Heb je al een UiTPAS of koop je er ter plekke eentje aan? Dan mag je draaien aan ons rad van fortuin en win je een van onze leuke en wie weet ook lekkere prijzen.

Onze Natuur, De Film
‘Onze Natuur, De Film’ is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.

Geniet van deze bijzondere filmvertoning, inclusief primeur. Voor de film krijg je foto’s te zien van Bonte Hannek, een Schotens natuurgebied dat niet publiek toegankelijk is. Fotograaf Erik Gintelenberg biedt een exclusieve inkijk in onze lokale fauna en flora. Onze Natuur, Schoten!

Boekenruilkast
Op zondag 23 april vindt ook de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Iedereen wordt opgeroepen om die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. Daarom plaatst de bibliotheek van Schoten een permanente boekenruilkast in Café Den Trol. Neem een boek uit de kast en zet een ander boek in de plaats. Veel leesplezier!

Waar?

Café Den Trol, Gelmelenstraat 157, 2900 Schoten

Wanneer?

Opening toeristisch seizoen: van 14.00 tot 17.30 uur

Onze Natuur, De Film: om 15.00 uur

Organisator

Cultuurdienst Schoten

Meer info en contact

Cultuurdienst
UiTPUNT
Sint-Cordulaplein 13
2900 Schoten
(03) 680 33 44
cultuurdienst@schoten.be