Kraak de Odradacode!

Online

zondag 23 april

Kraak de Odradacode!

Wie een typisch Balens dier voor de geest moet halen, denkt meteen aan paarden! En dat hebben we allemaal te danken aan een jongedame die in de 7de – 8ste eeuw in Balen vertoefde, aan een Frankisch Hof in Scheps. Iedere Balenaar heeft al wel eens van haar gehoord én weet dat ze iets te maken heeft met wilde paarden: Odrada. Haar levensverhaal kent verschillende varianten, maar kent ook enkele mysterieuze kantjes…

Fantaseer jij ook wel eens over het vinden van een echte schat in de bossen of de velden? Daar achtergelaten door dappere krijgers of wilde struikrovers in een ver verleden? Wel, misschien kan die droom ook werkelijkheid worden. Eén van de volksverhalen oppert dat de gouden wieg van Odrada nog steeds in Balen begraven ligt. Volgens sommigen zou je zelfs de wieg horen rinkelen, als je de plaats gevonden hebt en hard op de grond stampt… Laat je onderdompelen in de lokale Balense dorpsgeschiedenis, reis door onze gemeente met behulp van de ErfgoedApp én kraak de Odrada-code!

Waar?

Dit is een online activiteit. Deelnemers kunnen de zoektocht uitproberen wanneer zij dat willen.

Wanneer?

Doorlopend

Toegankelijkheid?

De zoektocht loopt langs openbare ruimtes, die steeds toegankelijk zijn. Indien niet fysiek toegankelijk worden deze digitaal toegankelijk gemaakt via de ErfgoedApp.

Organisator

Erfgoed Balen

Meer info en contact

info@erfgoedbalen.be