Ravelse Oekrainers ontmoeten Ravelse heemkundekring in het thema THUIS

Ontmoetingscentrum De Wilders

zondag 21 april

Ravelse Oekrainers ontmoeten Ravelse heemkundekring in het thema THUIS

De Heemkundekring van Ravels en het Rode Kruis (afdeling Ravels-Taalhuis) nodigen je graag uit voor een boeiende multiculturele Erfgoeddag, waarbij we je een hele namiddag lang onderdompelen in de rijke cultuur van Oekraïne. Ontdek het erfgoed, de ceremonies, rituelen, kunst, feesten, muziek, dans en kinderspelen van dit prachtige land. Hoe kun je dit alles ontdekken? Enthousiaste Oekraïense deelnemers zullen hun thuisland voorstellen aan de hand van slideshows, foto’s, proeverijen, liedjes, een quiz en nog veel meer.

Niet alleen het Oekraïense erfgoed staat centraal; we kijken ook naar onze eigen opvattingen over thuis in Ravels. Het wordt een wederzijdse ontmoeting tussen twee culturen, waarbij we elkaars cultureel erfgoed beter leren kennen en waarderen. Zo belooft het een dag vol verrijkende ontmoetingen en inzichten te worden.

Programma: 

  • Van 11.30 uur tot 16.30 uur: doorlopende tentoonstelling, slideshow, zoekvragen, spelmogelijkheden voor kinderen, typische hapjes en drankjes, kennismaking met deelnemers en organisatie
  • Om 13.00 uur én 15.00 uur: live optreden met Oekraïense liederen
  • Tussendoor komen er geregeld Vlaamse volksdansen aan bod

Waar?

Kabienstraat 5, 2382 Ravels (Poppel)

Via de N12 Turnhout- Tilburg, 300 m na de dorpskern van deelgemeente Poppel sla je rechtsaf: Zandkuilstaat. Daarna de 1e straat linksaf die je naar het OC De Wilders leidt (volg de wegwijzers). Autoluwe omgeving, ruime speelruimte voor kinderen, bestrate parking voor auto’s en fietsen.

Wanneer?

van 11.30 uur tot 16.30 uur

Toegankelijkheid?

Geheel toegankelijk: Het OC beschikt over een ruime ontmoetingsruimte (gelijksvloers)  die voor iedereen toegankelijk is. Ook het terras en de bar zijn rolstoel- en kinderwagen vriendelijk.

Familievriendelijk

Organisator

Heemkunde en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw

i.s.m. Rode Kruis Ravels en Taalhuis Ravels

Meer info en contact

karinlauwers11@gmailcom