Schilde maakt school!

Sint-Wijbrecht Schilde

zondag 24 april

Schilde maakt school!

De oude jongensschool Sint-Wijbrecht zal opengesteld worden voor het publiek en scholen, dit wil zeggen, het gelijkvloers van het oude “witte” gebouw en de speelplaats.
Eén klaslokaal zal ingericht worden als oud klaslokaal met lessenaars, griffels, leien, krijtbord, oude schoolbanken, wandplakkaten, opgezette dieren, enz…
In een ander klaslokaal worden er oude klasfoto’s van zowel de jongens- als de meisjesschool getoond en in een derde klaslokaal, dat dienst doet als exporuimte, kan de bezoeker museale schoolvoorwerpen bezichtigen.
Op de speelplaats is er animatie rond oude en vroegere speelplaatsspelen zoals bikkelen, tiktaktoe, tikkertje, knikkeren, touwtje springen, rekkerliedjes, hinkelen, enz…

Waar?

Sint-Wijbrecht: Schoolstraat 33, 2970 Schilde
Binnenkomen doe je via de schoolpoort van de speelplaats in de Schoolstraat. Het oude witte schoolgebouw bevindt zich links van de ingang.

Wanneer?

Zondag 24 april, van 10.00 tot 18.00 u.

Inschrijven?

De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid?

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers: geheel
Toegankelijkheid doelgroep: Voor iedereen
Op 250 meter van de Erfgoeddag-locatie, aan Gemeenschapscentrum Werf 44, is er een ruime parking. Bushaltes zijn op wandelafstand in de Schoolstraat en op de Turnhoutsebaan.

Organisator

Werkgroep Erfgoed Schilde, Heemkundige Kring Scilla en Heemkring De Drie Rozen.

Meer info en contact

Geschikt voor kinderen: 4-12 jaar

Dienst cultuur
Brasschaatsebaan 30 2970 Schilde
03 380 16 37
cultuur@schilde.be