Thuis in ons dorp. Thuis in onze “nieuwe thuis”

OC De Djoelen

zondag 21 april

Thuis in ons dorp. Thuis in onze “nieuwe thuis”

Op Erfgoeddag bij Heemkundekring Corsendonca kun je dit jaar op twee verschillende locaties terecht. Verken onze (tijdelijke) nieuwe thuis op de Steenweg op Mol 22 en maak vervolgens een korte wandeling naar OC De Djoelen voor een aantal boeiende tentoonstellingen.

Bij ons nieuwe onderkomen (Steenweg op Mol 22) kun je veel leren over heemkunde, stamboomonderzoek en het lezen van oude schriften. Als je genoeg kennis hebt opgedaan, kun je verder wandelen naar OC De Djoelen. Onderweg kom je (voormalige) winkeletalages tegen die versierd zijn met foto’s die nostalgische herinneringen oproepen. Zo krijg je een glimp van hoe het straatbeeld en de winkels van Oud-Turnhout er vroeger uitzagen.

In OC De Djoelen is de ontdekkingstocht nog lang niet voorbij. Daar kun je Oud-Turnhout ervaren zoals je grootouders het kenden. Een tentoonstelling met oude dorpsgezichten en voorwerpen helpt je daarbij. Ook de innovatie op het gebied van ’thuis’ wordt niet vergeten. Je smartphone vervangt tegenwoordig tal van voorwerpen zoals de camera, zaklamp, wekker en rekenmachine… Gelukkig kun je al deze oude voorwerpen nog eens bewonderen op Erfgoeddag!

Waar?

Steenweg op Mol 3, 2360 Oud-Turnhout

Wanneer?

van 10 uur tot 17 uur

Toegankelijkheid?

Geheel toegankelijk

Organisator

Heemkundekring Corsendonca

Meer info en contact

+32 (0)475284196