Veilig thuis: brandweererfgoed en veiligheidstips

Brandweerdepot Weelde

zondag 21 april

Veilig thuis: brandweererfgoed en veiligheidstips

Ontdek het erfgoed van de brandweer en leer hoe je jouw thuis veilig kunt houden tijdens Erfgoeddag in het Brandweerdepot van Weelde! Op 21 april nodigt Brandweer Vereniging Vlaanderen jou uit om meer dan 5000 m² aan brandweererfgoed te verkennen onder één dak.

Maar dat is niet alles – dit jaar draait Erfgoeddag in de Kempen om het thema ’thuis’. Dus naast het bewonderen van onze indrukwekkende collectie van hulpverleningsmateriaal uit het verleden, bieden we ook waardevolle inzichten over hoe je jouw eigen thuis veilig kunt houden.

Hulpverleningszone Taxandria, samen met het team ‘Brandveilig samenleven’, staat klaar om jou te voorzien van essentiële tips over rookmelders, het voorkomen van CO-gevaar, veilig opladen van elektrische fietsen/steps, het voorkomen van schoorsteenbranden en het opstellen van een vluchtplan – en nog veel meer! En natuurlijk geven ze duidelijke instructies over wat te doen in geval van nood: bel 112.

Het Rode Kruis zal ook aanwezig zijn om jou te leren over pleisters en verbanden, het werk van de ziekenwagen en de belangrijke regel: eerst water, de rest komt later.

Zelfs de zendamateurs van NOK (een afdeling van UBA) zullen ook deelnemen aan Erfgoeddag. In tijd van nood staan zij ook paraat om waar dan ook radioverbindingen te maken en een noodnet op te bouwen. Zij zullen hun antennes opstellen aan het Brandweerdepot in Weelde, waar je kennis kan maken met hun boeiende hobby.

Mis verder zeker niet de demo over kleine blusmaterialen en de gevaren in huis, zoals de frietketel, gsm’s en huishoudproducten.

Brandweererfgoed en praktische tips voor thuisveiligheid – allemaal op één dag! Kom langs en maak van Erfgoeddag een leerzame en boeiende ervaring.

Waar?

Geeneinde 54 (Hal 7), 2381 Ravels (Weelde)

Er is voldoende parking.

Wanneer?

van 10 uur tot 16 uur

Toegankelijkheid?

Geheel toegankelijk

Familievriendelijk: geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Organisator

Brandweer Vereniging Vlaanderen

i.s.m. Hulpverleningszone Taxandria en het Rode Kruis

Meer info en contact

0497 57 15 82