We kijken uit naar erfgoeddag! De laatste voorbereidingen

Wij kijken uit naar een beestige Erfgoeddag! Nog even en het is zover. Erfgoed Voorkempen mocht een kijkje nemen achter de schermen bij de voorbereidingen in Zoersel. Bij het levend erfgoedhof van Ferme NeElke is men druk aan de slag. Er worden opnames gemaakt, daar helpt de cultuurdienst van Gemeente Zoersel bij. Tijdens de Erfgoedweek voor scholen en op Erfgoeddag kan je via een zoektocht op het erf via QR-codes leuke weetjes, anekdotes en filmpjes ontdekken.

Wat maakt een dierenras Kempens? En waarom heb je een varken nodig op een boerderij? Dat kom je allemaal te weten, als je de QR-bordjes vindt!

Ferme NeElke lijkt op een boerderijtje uit een kinderboek, met van elke soort wel enkele dieren die er vrolijk rondlopen, omgeven door hagen en bomen én met een moestuin. Neel en Elke vertellen je over hun erfgoedhof met vier Kempense rassen. Voor alles over lokale geschiedenis kan je de weetjes van Leo Cautereels opsporen. Weet je liever meer over de omgeving en het landschap? Ga dan op zoek naar de bordjes van boswachter Werner. Op interactieve wijze kom je te weten wat deze boerderij erfgoedwaardig maakt.

Meer over de activiteit.

Ferme NeElke
Ferme NeElke
Ferme NeElke
Ferme NeElke